Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 – hogyan teljesített a Goodyear újdonsága a teszteken?

A régóta várt Asymmetric 6 tavaly jelent meg, és mi időt szántunk a teszteredmények elemzésére, hogy elhozzuk a teljes összefoglalót. Tehát itt vagyunk!

Technológia

De először is beszéljünk egy kicsit a technológiáról, és arról, hogy mi az, ami ténylegesen újdonság az ötödik generációhoz képest.

ADry Contact Plus technológia az adaptív érintkezési felület és az optimalizált üreg felhasználásával javítja az abroncs száraz teljesítményét, hogy alkalmazkodjon a terhelésváltozásokhoz. Ez biztosítja, hogy az érintkezési felület alkalmazkodik a vezetési stílushoz, és fokozott tapadást és reakcióképességet kínál extrém manőverek során.

AWet Braking Pro Technology egy innovatív gyantarendszer segítségével fokozza a tapadást nedves vagy nedves utakon. Ez a rendszer az ultra-ultra nagy teljesítményű gumiabroncsokban használt technológiából származik, és növeli az abroncs rugalmasságát és ellenállását az út egyenetlenségével szemben, fokozva a tapadást az útfelületen. A Goodyear bioalapú gyanták kifejlesztése szintén hozzájárul az abroncs fenntarthatóságához.

A GY Asymmetric 6 gumiabroncsot EV Ready technológiával tervezték , amely zajszűrő mintázatot és vékonyabb lamellakialakítást tartalmaz, így akár 2 dB-lel csökkenti a zajszintet. Ez különösen alkalmassá teszi az elektromos járművekhez. Az abroncs továbbá könnyűszerkezetes kialakítással és aerodinamikus oldalfalformával rendelkezik a turbulencia csökkentése és a légáramlás fokozása érdekében. Az új keveréktechnológia csökkenti a gördülési ellenállást, ami hozzájárul az elektromos hatótávolság meghosszabbításához és a hagyományos járművek üzemanyag-fogyasztásának csökkentéséhez.

Összefoglalva, a GY Asymmetric 6 egy kicsit eltolja az irányt afelé, hogy környezetbarátabb és EV-készebb legyen, ami eltérést jelent az előző generációhoz képest, amelyet inkább sportos módon értékesítettek. Lássuk, hogy ez a tesztek során is így lesz-e.

Teszteredmények

Összesen 7 nyári gumiabroncstesztet végeztünk, ahol a GY szerepelt. Az Autobild tesztjében a Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 a 2. helyet szerezte meg az 50 tesztelt gumiabroncs közül. Az abroncsot a legmagasabb szinten kiegyensúlyozott teljesítményéért, jó aquaplaning-tartalékaiért, rövid fékútjaiért és precíz kezelhetőségéért dicsérték. Az abroncs magas árát azonban hátrányként értékelték.

Az AutoMotorSport a 10 tesztelt gumiabroncs közül az 1. helyre sorolta az abroncsot. A tesztelők nagyra értékelték a nagyon rövid féktávokat, a kiváló tapadást, a magas kanyarstabilitást és a könnyű irányíthatóságot száraz körülmények között. Az abroncs nedves körülmények között is jól teljesített, csak az aquaplaning elleni védelemben mutatott kisebb gyengeségeket.

A SportAuto a 2. helyre sorolta az abroncsot a 11 tesztelt gumiabroncs közül. Az Asymmetric 6 a legrövidebb féktávot, a legjobb egyensúlyt és nagyon biztonságos, széles határtartományt mutatott nedves körülmények között. Az abroncs emellett erős fékezéssel, spontán kormányzással és magas vezetési biztonsággal rendelkezett száraz körülmények között. Az egyetlen hátránya a kanyartapadása volt nedves körülmények között, amely nem volt a csúcsszinten.

Az Autozeitung tesztjében a gumiabroncs a 3. helyen végzett a 9 vizsgált gumiabroncs közül. Az Asymmetric 6 nagyon magas tapadási szintet mutatott, és az egyik leggyorsabb gumiabroncs volt a kezelhetőségi pályán. Az abroncs stabil vezetési tulajdonságokkal rendelkezett, de valamivel lassabban reagált, mint a legjobb versenytársak. A kényelem szempontjából is a legjobb volt, sima és csendes gördüléssel.

Több teszt is volt, és a GY Asymmetric 6 nagyjából mindegyikben remekelt – de van egy riválisa, akit nehéz legyőzni, ez pedig a teljesen új SportContact 7, amelyről korábban már írtunk, és amely egyben a Goodyear legnagyobb riválisa is. Bár a Conti valamivel jobb az úton, egyes vezetők számára túl sportos lehet, ami azt jelenti, hogy a zajszint túl magas, a kényelem feláldozható, és az üzemanyag-fogyasztás is rosszabb lehet egy kicsit. És itt jön a képbe a GY Asymmetric 6. Szeretne egy csendes, de sportos abroncsot? Aszimmetrikus 6! Sportos gumiabroncsot szeretne anélkül, hogy túl nagy hatótávolságot áldozna fel az EV-je számára? Asymmetric 6!

Ítélet

Erősségek: A Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 rövid féktávokkal, kiváló tapadással, nagy kanyarstabilitással és precíz kezelhetőséggel tűnik ki. Nedves és száraz körülmények között is kiemelkedő teljesítményt nyújt, nagyon magas tapadási szintet, jó aquaplaning-ellenállást és vezetési kényelmet biztosít.

Gyengeségek: Az abroncs fő hátrányai a magas ár és a kisebb gyengeségek az aquaplaning-védelem és a nedves körülmények közötti kanyartapadás terén.

Összességében a Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 egy nagyon ajánlott nyári UHP abroncs, lenyűgöző teszteredményekkel. A teljesítmény, a biztonság és a kényelem nagyszerű egyensúlyát kínálja, így a kiváló minőségű nyári gumiabroncsot kereső vezetők számára a legjobb választás. Naprakész teszteredményeit saját oldalán találja itt: Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6.