összehasonlítás: Continental EcoContact 6 kontra. Falken ZIEX ZE310 Ecorun

# Continental EcoContact 6
/68%
Falken ZIEX ZE310 Ecorun
/85%

összehasonlításhoz hozzáadni

MéretekR13 - R22 R14 - R22
Ár
Távolítsa el aEltávolítani az összehasonlításbólEltávolítani az összehasonlításból

Ebben a összehasonlításban két nyári abroncsot vizsgálunk: a Continental EcoContact 6-ot, és a Falken ZIEX ZE310 Ecorun-t. A Continental EcoContact 6 német gyártmányú abroncs, amely a Continental ContiEcoContact 5 helyére került, míg a Falken ZIEX ZE310 Ecorun egy Törökországban készült touring nyári abroncs. Mindkét gumiabroncsot tesztelték különböző források, és ebben a cikkben összefoglaljuk a teljesítményüket és jellemzőiket a tesztek és vélemények alapján.


Az Autobild tesztben a Continental EcoContact 6 51 abroncs közül a 23. helyen végzett, legjobb tulajdonságai a külső zaj, a kényelem és a gördülési ellenállás voltak. Másrészről a Falken ZIEX ZE310 Ecorun az 5. helyezést érte el, legjobb tulajdonságai a vízlevezetés (hossztengelyű), a kényelem és a nedves fék voltak. Ez azt mutatja, hogy a Falken abroncs az adott tesztben jobb teljesítményt nyújtott, mint a Continental gumikereke.


Az Autobild 2022 tesztje szerint a Continental EcoContact 6 számos előnnyel rendelkezik, például rövid száraz féktávolsággal, alacsony gördülési ellenállással és kiváló futásteljesítménnyel. Az abroncsnak azonban vannak hátrányai is, beleértve a korlátozott aquaplaning tartalékokat, a hosszabb nedves féktávolságokat, az elmaradt kormányzási válaszidőt és az alsó kormányzási viselkedést. Ezzel szemben a Falken ZIEX ZE310 Ecorun nagyon jó aquaplaning tulajdonságokkal, stabil nedves kezeléssel, rövid féktávolságokkal, dinamikus száraz kezeléssel, csendes vezetői zajjal és alacsonyabb árral rendelkezik. A Falken abroncsnak csak az összehasonlítva nagyobb gördülési ellenállás a hátránya.


A Autozeitung tesztjében a 10 abroncsból a Continental EcoContact 6 a 7. helyen végzett, míg a Falken ZIEX ZE310 Ecorun a 8. helyet szerezte meg. Ez azt jelzi, hogy a két abroncs teljesítményének különbsége viszonylag kicsi volt ebben a tesztben.


Végső soron mind a Continental EcoContact 6, mind a Falken ZIEX ZE310 Ecorun előnyeikkel és hátrányaikkal rendelkeznek. Azonban az eredmények alapján a Falken ZIEX ZE310 Ecorun általánosan jobb teljesítményt nyújt, különösennedves körülmények között, miközben olcsóbb is. Mégis, a Continental EcoContact 6 alacsonyabb gördülési ellenállással és kiváló futásteljesítménnyel rendelkezik. Ezért a végső döntés az egyéni preferenciáktól és az adott vezetési körülményektől függ. Mindkét abroncs jellemzőit vegye figyelembe, és látogasson el a Continental és a Falken gyártókhoz, hogy összehasonlítsa és elemezze termékkínálatukat.

összehasonlításhoz hozzáadni

Méretek és árak

Kölcsönös vizsgálatok

Név NedvesSzárazüzemeltetési költség
A legjobb értékek a tesztben12+1+
Continental EcoContact 6
Értékelés: Kielégítő
2-23+
Falken ZIEX ZE310 Ecorun
Értékelés:
1- 2+ 2-
Mutassa a teszt részleteit
Név NedvesSzáraz
A legjobb értékek a tesztben146134
Continental EcoContact 6
Értékelés:
101134
Falken ZIEX ZE310 Ecorun
Értékelés: Kielégítő
120104
Mutassa a teszt részleteit
Név Féktávolság szárazonFéktávolság nedves környezetben
A legjobb értékek a tesztben35,727,5
Continental EcoContact 636,432,7
Falken ZIEX ZE310 Ecorun36,128,2
Mutassa a teszt részleteit